Hulp voor 1.000 Rijswijkers om snel energie te besparen

De energiekosten stijgen de pan uit. Bewoners raken in de problemen. Om daar op korte termijn wat aan te doen gaan energieambassadeurs langs de deur om bewoners praktische tips te geven het energieverbruik te verlagen en ook brengen ze direct kleine voorzieningen aan zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Woensdag 30 november was de 400e woning aan de beurt. Dit werd feestelijk gevierd in de Pater van Lithstraat.

Door Robert Heijdemann

“Aan de hoge gasprijzen kunnen we niets doen, wel kunnen we helpen het gasverbruik te verlagen”, vertelt wethouder Mark Wit. De gemeente Rijswijk, Rijswijk Wonen en Vidomes werken hierbij nauw samen. Wit: “Het college heeft geld vrijgemaakt om nog 600 woningen te laten bezoeken.”

Thuis heel koud

Piet Dam, de 400e bewoner in Pater van Lithstraat, kreeg ook bezoek. “Bij mij thuis is het ‘s winters heel koud, dan moet ik flink stoken. Ik ben ontzettend blij met de extra isolatie die Mohammed El Allaoui en Jamila El Menhali aan hebben gebracht.” Deze ambassadeurs zijn er dag in dag uit mee bezig. “Je komt binnen bij de mensen, denkt met ze mee en doet wat goeds voor bewoners.”

Deel dit artikel via uw social media:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
Email