Jongeren aan de slag als energieklussers in gemeente Alphen

Mohammed El Menhali is een ondernemende welzijnswerker in onder andere de Schilderswijk in Den Haag. Bijna iedereen in die buurt kent hem. Voor veel jongeren is Mohammed een rolmodel, voor buurtgenoten een vraagbaak en voor de gemeente een belangrijk contactpersoon.

Mohammed El Menhali startte het Project  Olievlek

Hij leidde een multiculturele groep jongeren op tot energiecoaches, met het doel via de jongeren aardgasvrij wonen tastbaar en dichterbij te brengen. Inmiddels geven de coaches buurtbewoners voorlichting en workshops over energiebesparende maatregelen en afvalscheiding. Huisbezoeken zijn onderdeel van het werk van de energiecoaches.  Zij delen energiestarterspakketten uit en hielpen bij het plaatsen van tochtstrippen, spaarlampen en radiatorfolie. De inzet van deze jongeren zorgt ervoor dat meer inwoners weten van de voordelen van energiebesparing en de jongeren krijgen respect en tonen maatschappelijke betrokkenheid.

Mohammed El Menhali zegt daar zelf over: “Zie het aardgasvrij maken van een wijk niet als een ‘opdracht’ maar bekijk alle ingrediënten en ga op zoek naar gepaste oplossingen. En doe dit vooral mét de bewoners!”

Deel dit artikel via uw social media:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
Email